עבירות מין ברשת: אסור להקל ראש בעבירות ״קלות״

עידן הרשתות החברתיות, האפליקציות ותוכנות המסרים המיידיים הביא עמו יתרונות עצומים – אך גם פתח פתח רחב לעבירות מין מסוג חדש: כאלה שמתרחשות במרחב הווירטואלי, לעיתים מבלי שנראה פגיעה פיזית ממשית. במציאות הזו, יש הממהרים להתייחס לעבירות אלו כ"קלות" יותר, אך בפועל – ההשלכות הנפשיות על הקורבנות עלולות להיות קשות ונמשכות לאורך שנים.

בישראל, מערכת המשפט מנסה להדביק את הקצב ולהחמיר בענישה כלפי מי שמבצע עבירות מין ברשת. החוק רואה בחומרה מקרים של שידול קטינים באמצעות האינטרנט, הפצת תמונות אינטימיות ללא הסכמה ("שיימינג מיני"), התחזות לצורך קבלת תמונות חושפניות, ואף הטרדות חוזרות ונשנות דרך הודעות פרטיות. פעמים רבות, הקורבנות הם קטינים או צעירים שאינם מבינים את מלוא הסכנה – והעבריינים מנצלים זאת באכזריות.

אחת הבעיות המרכזיות בתחום היא תחושת האנונימיות שמאפשרת הרשת. אדם שמאחוריו מסך מרגיש לעיתים חופשי לומר, לכתוב או לדרוש דברים שלא היה מעז לעשות בעולם הפיזי. אך חשוב להבין – כל פעולה כזו, בין אם מדובר בשליחת תמונה מגונה, שידול למגע מיני או הפצת תכנים מיניים, עלולה להיחשב לעבירה פלילית חמורה שדינה מאסר בפועל.

גם כאשר נדמה כי מדובר בעבירה "קלה", כמו שליחת הערה מינית חד־פעמית או שיתוף של תוכן ללא ידיעת המצולמת, יש כאן פגיעה ברורה בזכויות הקורבן – ולעיתים גם הפרת החוק. במקרים רבים, נשים ונערות מוצאות את עצמן קורבן לשיימינג, חרם חברתי, פגיעה בתדמית האישית או המקצועית – וכל זאת בשל פעולה שנעשתה בלחיצת כפתור. צפו בדבריו של עו״ד פלילי שגיא זני.

זמינים 24/7

לקבלת ייעוץ אישי

השאירו כאן פרטים:

או חייגו: 073-3744418

מאמרים נוספים

טרנד הגניבות בכרטיס אשראי

הילדים שלכם קונים על חשבונכם: טרנד הגניבות בכרטיס אשראי

אינוס במרמה

אינוס במרמה: מה השתנה בשנים האחרונות?

זיכוי רומן זדורוב

"האדם הראשון שהתאים לפרופיל": זדורוב יקבל פיצוי של כ-17 מיליון ש"ח